Dilluns 25 de novembre de 2024
|
13:16 H
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, amb els quatre representants de les empreses després de signar el conveni.
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, amb els quatre representants de les empreses després de signar el conveni. (Foto: B. N.)
Empresa

La Xarxa d'empreses inclusives dona feina a 22 persones

Andorra la Vella.- La xarxa per facilitar el dret laboral de les persones amb discapacitat i d’assegurar una igualtat d’oportunitats efectiva continua creixent. Aquest dimarts al matí quatre noves empreses s'han adherit a la iniciativa que impulsa l'executiu: Viladomat, El Rebost del Padrí, Geral i Valira Seguretat. Amb aquesta incorporació, la Xarxa d'empreses inclusives ja compta amb un total de vint adhesions i 22 places ocupades, des que el febrer del 2017 es va signar el primer conveni amb Andorra Telecom.

Viladomat ha contractat una persona com a repartidora a peu, El Rebost del Padrí un ajudant de cuina, i Geral i Valira Seguretat dos auxiliars administratius. El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha valorat molt positivament l'arribada a vint empreses però sobretot el fet que siguin empreses grans i petites. En el marc de l’estratègia per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat engegada pel Govern el 2017, es va crear la Xarxa d’empreses inclusives, que té la missió de facilitar el dret laboral de les persones amb discapacitat i d’assegurar una igualtat d’oportunitats efectiva.

El salari a cobrar s'equipara al de qualsevol altre treballador i tampoc es discrimina horari, possible rescissió de contracte o antiguitat, seguint el que marca el Codi de relacions laborals i acabant així amb l'anterior contracte de baix rendiment que servia per incorporar persones amb diversitat funcional i que era discriminatori. Tota empresa que deixi de tenir una persona amb diversitat funcional a la plantilla i no tingui la intenció d'incorporar-ne cap més, queda fora de la xarxa.

A més de facilitar la contractació, la Xarxa d’empreses inclusives compta amb un itinerari específic en orientació laboral per a les persones que necessitin suport i el seguiment a càrrec de dues orientadores especialitzades del Servei d’Ocupació. El suport a la inclusió preveu l’acompanyament previ a l’equip, al qual s’incorpora el treballador i la dedicació d’un preparador laboral el temps necessari, a més del seguiment posterior i continuat de la persona en el seu lloc de treball.

Notícies relacionades