"/> "/>
El Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris d'Andorra (AGIA) veu amb bons ulls la proposta de la Comissió Nacional de l'Habitatge de fer una anàlisi per conèixer el preu mitjà de cada zona, ja que per "per poder aplacar el problema s'ha de conèixer exactament el que passa", segons ha explicat el seu president, Jordi Galobardas, en declaracions a l'ANA. L'estudi, impulsat pels set comuns després d'un acord a la Comissió Nacional de l'Habitatge, permetrà conèixer la situació del mercat immobiliari, és a dir, si hi ha hagut un augment de pisos que es posen en lloguer i si s'han incrementat els preus, "saber quines mesures s'han d'implementar per fer-hi front".
El sector immobiliari no compta en l'actualitat amb les dades globals del mercat, ja que cada empresa disposa de les xifres dels habitatges on intervenen. "Des de l'AGIA vam plantejar fer enquestes", comenta Galobardas, una idea que es va desestimar donat que "a través de les dades del comú es pot arribar a dades més fiables", agafant com a referència els impostos recaptats a través de la declaració anual d'inquilinitat. L'anunci de la Comisió Nacional de l'habitatge respon a una de els demandes de les diferents associacions relacionades amb el sector, que "des de fa més d'un any" reclamen que es faci una anàlisi del mercat.
Pel que fa al registre de pisos buits, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, va avançar que es podria utilitzar com a mesura els habitatges que no tinguessin un contracte amb les companyies elèctriques. Un càlcul que per al president de l'AGIA no és del tot fiable perquè "les immobiliàries tenim un percentatge molt elevat de pisos en venda que no tenen la llum donada". Un cop es filtressin les dades, deixant de banda els pisos que no tenen el contracte per motius puntuals, es veurà si "forçar-los a fer que entrin al mercat pot tenir un impacte".