Diumenge 24 de novembre de 2024
|
08:18 H
El ministre de Finances, Jordi Cinca, durant la sessió del Consell General.
El ministre de Finances, Jordi Cinca, durant la sessió del Consell General. (Foto: M. F.)
El conseller d'Unió Laurediana-Consellers Independents de la Massana, Carles Naudi, al centre.
El conseller d'Unió Laurediana-Consellers Independents de la Massana, Carles Naudi, al centre. (Foto: M. F.)
Innovació

Andorra intercanviarà informació fiscal amb 95 països el 2020

Andorra la Vella

La modificació de la Llei d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal per incorporar 22 noves jurisdiccions amb les quals Andorra intercanviarà dades fiscals a partir del 2020 suposa que des d’aquell any el Principat ja durà a terme aquest tràmit amb 95 estats. El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha recordat que aquesta llei és ja de plena vigència ja que a partir del mes de setembre ja es podran fer els primers intercanvis automàtics, en base a dades del 2017, amb 40 legislacions. El text ha estat aprovat per assentiment, un fet que ha estat celebrat per Cinca ja que considera que, d’aquesta manera, es dona un “missatge unànime” de cara a la comunitat internacional i reforça la “credibilitat” del procés d’homogeneïtzació que Andorra està impulsant.

Cinca ha remarcat que quan arribi el 2020 Andorra intercanviarà dades amb els països de la Unió Europea, amb els de “més pes econòmic i polític”, com els del G-20 i tots aquells amb “places financeres significatives”. També ha concretat que dels 22 països que se sumen amb la modificació aprovada aquest dijous, Andorra no haurà d’enviar dades a alguns d’ells, ja que la voluntat d’aquests estats és no rebre-la o bé perquè no han superat l’avaluació del Global Forum o perquè no tenen implementada la legislació necessària per a aquest intercanvi.

El conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha lamentat que alguns d’aquests països amb els quals se signa no respectin els drets humans mentre que el conseller d’Unió Laurediana-Consellers Independents de la Massana, Carles Naudi, ha avançat que estan treballant en un seguit de mesures per potenciar tecnologia innovadora com pot ser el ‘blockchain’, ja que consideren que aquest pot ser un sector que pot comportar grans oportunitats per al país així com una autoritat digital que ho controli. Naudi ha obert la porta a què la resta de consellers i el Govern pugui sumar-se a aquesta feina de tal manera que de cara a la tardor aquests textos puguin estar entrats a tràmit. Creu que Andorra pot ser, en aquest camp, la “locomotora que tiri del carro”, és a dir, capdavantera.

Cinca ha dit que el Govern està obert a col·laborar en aquesta proposta feta per Carles Naudi però ha lamentat que el conseller introdueixi “tant elements que desvirtua el debat” real que es fa a la cambra, és a dir, el de l’intercanvi. I pel que fa al llistat de països que se sumen al llistat, ha respost a Víctor Naudi que Andorra no ho pot limitar.

D’altra banda, també ha estat aprovat per assentiment el projecte de llei de producció ecològica i dels règims de qualitat dels productes agraris i alimentaris que, tal com ha comentat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, suposarà el foment de la diversificació del sector agrari i que aquesta producció guanyi en “credibilitat”, ja que entre d’altres aspectes alinea la producció ecològica amb l’europea. A més a més, es crearan ajuts públics per fomentar aquest tipus de producció.

Notícies relacionades