Cepsa ultima la seva sortida a borsa després de la imminent desinversió de Mubadala, el hòlding empresarial estatal amb el qual Abu Dhabi té el control de la companyia. Es preveu que aquesta operació de la segona empresa petroliera espanyola pugui batre un rècord en col·locacions en borsa, tant a Espanya com Europa. La companyia està implantada a Andorra amb Enclar Carburants i amb sis benzineres. Una d'elles a Sant Julià de Lòria (carretera general-cruïlla de Fontaneda), tres a Andorra la Vella (Prat de la Creu, avinguda de Salou i avinguda de Tarragona) i dues a Encamp (avinguda de la Barta i nou vial).
La idea és que l'operació es pugui executar la propera tardor. De fet, el ministre d'Energia dels Emirats Àrabs i president de Cepsa, Suhail Mohamed Faraj Al Mazrouei, es va reunir amb el president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors espanyola (CNMV) per abordar els procediments de col·locació borsària.
La companyia va dur a terme un procés de 'dual track' que permet la venda directa a fons, així com la venda a la borsa i ja compta amb candidats interessats com els fons Blackstone, CVC i Macquarie. Abu Dhabi no perdrà el control de la companyia sinó que la seva idea és intentar vendre entre un 25% i un 35% de l'empresa en una col·locació borsària privada.
Cepsa és un grup energètic integrat que està present en totes les fases de la cadena de valor del petroli: exploració i producció de petroli i gas, refinat, transport i comercialització dels derivats petrolífers i del gas natural, biocarburants, cogeneració i comercialització d'energia elèctrica i petroquímica, en què fabrica i comercialitza matèria primera per a l'elaboració de productes d'alt valor afegit. Fundada el 1929, Cepsa és el tercer grup industrial espanyol per volum de facturació. Compta amb més d'11.000 professionals a Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica, i mostra de la seva forta projecció internacional i una decidida vocació de creixement.
És una de les 35 majors empreses del món, en el seu sector, i es troba entre les deu primeres d'Europa per volum de facturació. És al costat de l'empresa Royal Dutch Shell, l'única de les grans multinacionals europees del petroli que no ha comptat per a la seva formació amb la participació del sector públic.