La Cambra de Comerç considera que l'increment de l'Índex de Preus al Consum (IPC) del 2017 en un 2,6% suposa un diferencial d'inflació desfavorable respecte als seus principals socis comercials. Aquest fet no ajuda a millorar la competitivitat de les empreses andorranes. Cal recordar que l'IPC de França s'ha situat en un 1,2% i el d'Espanya en un 1,1%, els dos països d'on provenen la major part dels béns de consum. Al mateix temps, la Cambra subratlla que aquest increment de l'IPC ha marcat un retrocés en la tendència positiva dels darrers exercicis.
L'augment de l'IPC és atribuible en bona part als components més volàtils, tal com ho demostra el fet que la inflació subjacent (índex general sense incloure els aliments frescos i els productes energètics) presenta una tendència a l'alça molt més moderada que l'experimentada en l'índex general, en passar del 0,1% del desembre del 2016 al 0,9% del desembre del 2017, una evolució més en relació amb el creixement lent i gradual de l'activitat econòmica.
Durant l'any passat, la inflació dels preus de consum a Andorra va experimentar alts i baixos vinculats, sobretot, a l'evolució dels preus del petroli. Així, va pujar al nivell màxim del 3% als mesos de març i abril, en plena escalada del cru, i a partir de l'estiu, el menor creixement del preu dels productes petroliers ha ajudat a moderar la inflació.
L'acceleració de la taxa d'inflació al llarg del 2017 és atribuïble, en gran part, a la trajectòria dels preus del grup de l'energia que, en conjunt, han registrat un augment del 7,2%, una taxa que contrasta amb l'increment més moderat experimentat l'any anterior (1,7%).