Del 5 al 8 de febrer tindrà lloc la segona edició del congrés internacional de ciberseguretat Conand, que aquest any dedica la primera part de l'esdeveniment a conscienciar els escolars sobre els perills d'Internet, i sobre el seu ús en general. Fins a 900 joves d'entre 12 i 16 anys hi participaran, en unes xerrades que impartirà l'associació espanyola X1RedMasSegura. "Volem que vegin que no són perills que passen a Andorra sinó que és a nivell global", perquè sovint els joves no veuen "els riscos a què s’exposen", ha manifestat Àlex Estalés, membre del grup de delictes tecnològics de la policia andorrana i també membre de l'associació Conand, que és qui organitza el congrés. Així mateix, també se celebrarà una xerrada adreçada als pares, per donar-los consells sobre com i quan poden deixar el telèfon mòbil als seus fills.
Pel que fa a congrés en si, se centrarà en aspectes relacionats amb la ciberseguretat legal, bancària i informàtica forense. S'hi ha convidat experts espanyols de renom en el tema, com l'advocada penalista especialista en delinqüència informàtica, Ruth Sala Ordóñez; l'auditor i pèrit informàtic, José Aurelio Garcia; el fiscal general Javier Ignacio Zaragoza; o Selva Orejon, que explicarà el cas mediàtic del 'Mr Ripley espanyol' (inspirat en la pel·lícula), un home que enganyava a dones a través de la ciberdelinqüència. Per part d'Andorra, farà una ponència la batlle Maria Àngels Moreno, que parlarà sobre els reptes jurídics de la lluita contra la cibercriminalitat. També hi assistirà un gendarme francès, que parlarà sobre blanqueig de bitcoins, i un mosso d'esquadra que farà una xerrada sobre com interpretar la informació que podem extreure d'un mòbil a nivell de geolocalització.
Jordi Celades, membre de l'organització i responsable de productes de seguretat d'Andorra Telecom, ha explicat que per a aquesta edició augmenten el nombre de ponents, fins a 24, i també els tallers, quatre en total. Les previsions apunten a un augment de la participació, que l'any passat va arribar a les 350 persones.
El congrés tindrà lloc al Centre de Congressos d'Andorra la Vella i és gratuït, ja que Conand és una associació sense ànim de lucre que treballa per difondre a la ciutadania coneixements sobre ciberseguretat.