L'arquitecte Franc Fernández, un dels artífexs de la remodelació de les piscines Bernat Picornell per als Jocs Olímpics de Barcelona 92, serà un dels ponents de la tercera edició del Fòrum Pirineus, promogut per les agències de notícies espanyola EFE i l'andorrana ANA, en col·laboració amb l'ambaixada d'Espanya a Andorra, el Govern i el comú de Sant Julià de Lòria, amb el patrocini de FEDA i Grandvalira-Ensisa, així com amb la col·laboració d'Art Hotel, ST! i el Centre cultural i de congressos lauredià.
En una entrevista amb Efe, Fernández ha destacat que Barcelona és una ciutat que cada vegada que ha acollit un gran esdeveniment ho ha aprofitat per revisar el seu urbanisme i "posar-se al dia". Tots els equipaments que es van edificar per als Jocs Olímpics del 1992 tenen avui una funcionalitat, alguns d'ells readaptats una vegada van acabar les competicions. Per exemple, en el cas de les piscines Bernat Picornell, part de les grades que es van instal·lar eren provisionals i es van desmuntar una vegada van acabar els Jocs.
En el cas d'Andorra, que acull el fòrum en el qual es debatran totes aquestes qüestions, la mobilitat és un dels principals reptes per poder acollir esdeveniments esportius de gran envergadura, com uns jocs d'hivern. El que sí que podria funcionar, segons apunta l'arquitecte, seria aprofitar el potencial dels equipaments andorrans de muntanya per impulsar una seu compartida amb una altra ciutat pròxima que disposi d'un aeroport pròxim i d'establiments hotelers per allotjar totes les persones que acudeixen a aquesta mena de cites.
Amb tot, Fernández ha negat que l'organització d'uns Jocs sigui costosa o deficitària per naturalesa, sinó que depèn de les característiques de la ciutat -densitat, mobilitat-, de la perspectiva amb la qual s'ideïn els equipaments i de la transparència amb la qual s'executin les obres.