Divendres 22 de novembre de 2024
|
02:46 H
El director de Productes i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, i el conseller d'Obres, Urbanisme i Esdeveniments del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Vidal, han presentat aquest dimecres la 5a Trobada internacional de microproductors de vi a Andorra.
El director de Productes i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, i el conseller d'Obres, Urbanisme i Esdeveniments del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Vidal, han presentat aquest dimecres la 5a Trobada internacional de microproductors de vi a Andorra. (Foto: ANA / E. J. M.)
El director de Productes i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, i el conseller d'Obres, Urbanisme i Esdeveniments del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Vidal, han explicat aquest dimecres les novetats de la 5a Trobada internacional de microproductors de vi a Andorra.
El director de Productes i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, i el conseller d'Obres, Urbanisme i Esdeveniments del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Vidal, han explicat aquest dimecres les novetats de la 5a Trobada internacional de microproductors de vi a Andorra. (Foto: ANA / E. J. M.)
Empresa

La trobada de microproductors de vi s'internacionalitza i es professionalitza

Sant Julià de Lòria

La 5a Trobada internacional de microproductors de vi a Andorra dedicarà una jornada només per als professionals, de manera que les bodegues puguin fer contactes amb proveïdors i el sector de la restauració i puguin tancar acords. Per primera vegada, l’esdeveniment vinícola se celebra sota la marca Explòria, que identifica Sant Julià de Lòria com la ciutat firal d’Andorra. La cita tindrà lloc el cap de setmana del 18 i 19 de novembre al recinte firal, amb accés al públic en general, i el dilluns 20 serà només per a professionals. Per primera vegada, a més, la presència a la fira té un preu: 300 euros per estand, un import assequible comprat amb d’altres esdeveniments similars –ronden els mil euros– i que estableix la professionalització de la trobada.

El conseller d’Obres, Urbanisme i Esdeveniments del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Vidal, ha remarcat aquest dimecres que a la fira “ara es fa negoci i, per això, ser-hi present es paga”. A més, Vidal ha afegit que la majoria de bodegues no repeteixen presència a la trobada de mircoproductors “perquè ja han trobat distribuïdor a Andorra”. Amb tot, hi ha set productors de vi que han assistit a totes les edicions.

L’assistència de microproductors es tanca aquest dimecres, amb la previsió d’una vuitantena d’estands, la majoria procedents de l’Estat espanyol, sobretot de Catalunya i Aragó, però també n’hi haurà de França (la xifra, però, ha davallat respecte l’any passat), Portugal, Hongria, l'Uruguai, l'Argentina i, potser, Itàlia. Evidentment, no hi faltaran els quatre microproductors de vi lauredians: Casa Beal, Casa Auvinyà, Borda Sabaté i Mas Berenguer.

La participació a la fira creix any rere any i té capacitat fins a un centenar d’estands. La primera edició n’hi va haver 42; la segona, 55; la tercera, 56, i l’any passat, 61. Enguany s’espera superar els 80 microproductors.

La trobada torna a comptar amb el suport d’Andorra Turisme, tant econòmic com de promoció. El director de Productes i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, ha recordat que han estat els mateixos participants que han demanat la jornada dedicada només als negocis i contactes. A més dels professionals d’Andorra, se n’han convidat un centenar de l’estranger. Torres també ha destacat que “el vi que es produeix a Andorra també és un element identificatiu del país i un producte turístic”. De fet, el departament d’Agricultura treballa des de fa temps amb les bodegues per aconseguir un segell distintiu europeu de la producció vinícola del Principat.

Els dos primers dies de la celebració de la 5a Trobada internacional de microproductors de vi a Andorra, el públic podrà adquirir tiquets per un valor de 10 euros que inclouen la copa de vi i cinc tastos. A partir d’aquí, cada nova degustació tindrà un cost d’un euro. També s’organitzaran activitats paral·leles, com diverses taules rodones sobre el vi i l’emprenedoria, un tast de vins i la presentació d’un llibre del sommelier Josep Pelegrín, i maridatges amb formatges, pernils, ostres i foies dirigits per diversos professionals, com Tati Quera, Ramon Cabiscol, Josep Baeta i Mireia Bosch (els maridatges costaran 10 euros).

El programa es completa amb activitats culturals, com una exhibició castellera dels Castellers d’Andorra i els Sagals de Vic, i una exposició fotogràfica relacionada amb el món del vi.

 

Notícies relacionades