Diumenge 24 de novembre de 2024
|
03:32 H
El ministre portaveu, Jordi Cinca.
El ministre portaveu, Jordi Cinca. (Foto: M. T.)
Sector financer

El Govern presenta una modificació legislativa per fer intercanvi automàtic d'informació amb dotze països més

Andorra la Vella

El Govern ha informat que la setmana passada va aprovar un projecte de llei per modificar la Llei d'intercanvi automàtic d'informació en matèria fiscal, aprovada el novembre del 2016, i que ja ha estat entrat a tràmit parlamentari. L'objectiu és, tal com ja es va anunciar en el seu moment, d'incloure-hi els països de fora de la UE amb els quals Andorra ja ha signat convenis de doble imposició o acords d'intercanvi d'informació amb sol·licitud prèvia. Els estats que s'hi afegeixen, un total de dotze, són Mònaco, Liechtenstein, San Marino, l’Argentina, Austràlia, les Illes Fèroe, Groenlàndia, Islàndia, Noruega, Sud-Àfrica, Corea del Sud i els Emirats Àrabs Units.

Quan s'aprovi la modificació, Andorra estarà en disposició d'intercanviar informació fiscal amb un total de 41 països: els 28 de la Unió Europea i Gibraltar, ja inclosos en la Llei actual, i els 12 que s'hi afegeixen. Així, la primera tramesa de dades es farà el setembre del 2018, amb dades des del gener del 2017. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que s'han inclòs aquests dotze països que tindran els mateixos terminis que els inicials perquè en el seu moment ja es va anunciar que l'intercanvi automàtic s'aplicaria en aquestes jurisdiccions.

En aquest sentit, ha afegit que ara no s'ha volgut anar més enllà i "no s'ha inclòs cap país no anunciat", però ja ha avançat que en un termini de dues o tres setmanes es tramitarà una altra modificació de la llei que fixarà els nous països amb els quals Andorra haurà d'intercanviar informació a partir del 2019, després de les peticions que han rebut. La voluntat és "poder-ho fer amb la màxima antelació" perquè, entre d'altres aspectes, les entitats bancàries es puguin anar preparant.

Pel que fa als clients de Vall Banc que encara no han pogut regularitzar la seva situació a causa del bloqueig de la renda variable que custodiava un banc suís, el ministre portaveu ha manifestat el seu desig que la problemàtica "es resolgui el més ràpidament possible", però ha recordat que la qüestió no depèn d'Andorra sinó dels òrgans judicials suïssos que han d'instruir i resoldre la demanda presentada pels antics accionistes de BPA. Preguntat per si el Govern podria plantejar alguna solució a organismes internacionals per evitar que aquests clients siguin penalitzats, Cinca no ho ha descartat, tot i que ha dit que esperaran primer a veure com evoluciona la qüestió des d'ara fins a finals d'any.

Notícies relacionades