Divendres 17 de maig de 2024
|
14:13 H
Un instant del congrés 'Milo AI'.
Un instant del congrés 'Milo AI'. (Foto: M. R.)
Un instant del congrés 'Milo AI'.
Un instant del congrés 'Milo AI'. (Foto: M. R.)
Un moment del congrés 'Milo AI'.
Un moment del congrés 'Milo AI'. (Foto: M. R.)
El director de l'hotel Roc Blanc, Àlex Armengol, en un instant del congrés 'Milo AI'.
El director de l'hotel Roc Blanc, Àlex Armengol, en un instant del congrés 'Milo AI'. (Foto: M. R.)
Un instant del congrés 'Milo AI' celebrat a l'hotel Roc Blanc.
Un instant del congrés 'Milo AI' celebrat a l'hotel Roc Blanc. (Foto: M. R.)
Innovació

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany.- El secretari d'Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, ha destacat aquest dijous en el marc d'unes declaracions prèvies al Congrés MILO AI que s'ha celebrat a l'Hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany, que l'aprovació del codi ètic sobre la intel·ligència artificial per part del Govern constitueix, sobretot, un primer pas. "La primera acció serà difondre'l a través de la plataforma web d'Andorra Digital per donar visibilitat i notorietat al document. A part d'això, treballarem amb tots els sectors i proveïdors" ha assenyalat el secretari d'Estat, qui també ha afegit que el marc regulador relacionat amb aquesta qüestió ja està establert. "No hi ha una necessitat reguladora major, ja que moltes d'aquestes qüestions s'estan abordant amb l'acostament de la Unió Europea. Aquestes directrius ja estan establertes a nivell internacional" ha puntualitzat, Rossell.

En aquest sentit, Rossell ha recordat que la IA cada vegada és més activa entre la nostra societat i que, per aquest motiu, el Govern s'ha volgut sumar a la UNESCO i a les Nacions Unides amb un codi ètic propi. "A més de pautes, principis i valors, el codi també ofereix recomanacions de cara a la ciutadania, a les empreses i al sector públic en general" ha recordat el secretari d'Estat mentre afegia que l'objectiu prioritari d'aquest document és servir de guia per a fer un bon ús de la IA. "A nivell privat, tots aquells que desenvolupin productes relacionats amb la IA han de tenir la garantia que les dades siguin fiables. A nivell d'administracions, ha de ser un manual per capacitar el personal cap als elements digitals i a la innovació. I, a nivell de la ciutadania, ha de servir com a ull crític sobre les noves tecnologies" ha detallat, Rossell, qui també ha recordat que les empreses tindran l'obligatorietat d'afegir-se a aquest codi. "Penso que el programa de digitalització d'empreses farà que les empreses que treballin al sector de la digitalització l'incorporin amb les seves pautes" ha destacat el secretari d'Estat.

El Congrés MILO AI ha omplert aquest dijous l'auditori del Roc Blanc amb diversos interessats que s'han acostat a escoltar qüestions relacionades amb la intel·ligència artificial. El programa d'aquest dijous, que s'ha iniciat a les 18 hores amb les inscripcions dels participants, ha inclòs una benvinguda per part d'Alejandro Hernández, la conferència 'De la innovació disruptiva a la sincronització amb la IA' a càrrec d'Alex Armengol, Erol Giraudy i Christian Jumelet, una benvinguda institucional a càrrec del ja citat secretari d'Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, amb la intervenció del Delegat Ministerial de la Intel·ligència Artificial a França, Jean-Martin Jaspers, i la taula rodona 'Andorra, terra d'innovació i benestar' amb la creadora d'Andorrita, Sonia Márquez, el membre d'AI&LM Solution Architech, Pol Guasch, el CEO Hive Five Coworking, Marc Taló, el CEO Ingeni Coworking, Àngel Espar i Cesar Marquina, i el director general d'Andorra Telecom, Cesar Marquina.