Divendres 17 de maig de 2024
|
09:12 H
La secció de frescos de Pyrénées Andorra disposa de tots els aliments de temporada
La secció de frescos de Pyrénées Andorra disposa de tots els aliments de temporada (Foto: Redacció)
Pyrénées Andorra ofereix una àmplia varietat de probiòtics
Pyrénées Andorra ofereix una àmplia varietat de probiòtics (Foto: Redacció)
Consum

Aliments de primavera que ajuden a mantenir un bon estat de salut emocional i mental

Andorra la Vella.- Els canvis d’estació provoquen, a trets generals, un impacte significatiu sobre la nostra salut mental i emocional. Alteracions que poden mitigar-se en el cas que es dugui a terme una bona alimentació. Durant la primavera, és important consumir una dieta equilibrada i rica en nutrients per recolzar la salut emocional i mental. Optar per aliments frescos i de temporada, com ara fruites i verdures, pot proporcionar vitamines, minerals i antioxidants que són essencials per al funcionament òptim del cervell i l'estat d'ànim. Alhora, és del tot recomanable limitar el consum d’aliments processats i incorporar aliments que promoguin la producció de serotonina.

Com bé ressalta la dietista i nutricionista, Katia Durich, “les verdures de temporada contenen més nutrients i porten menys conservants i additius perquè, en general, són de proximitat”. En aquesta línia, Durich afegeix que és important incorporar les verdures de primavera, com ara, pèsols, faves, espàrrecs, carxofes, enciams, tomàquets, cols, porros i espinacs, ja que “resulten totes molt riques en aigua i vitamina C, un important antioxidant que ens prepara per a l’estiu”. Respecte a les fruites de primavera, la dietista recomana la ingesta dels albercocs, préssecs, maduixes i cireres per a la seva riquesa en beta carotens.

Altres aliments a tenir en compte durant la primavera són el peix i marisc. En aquest sentit, Durich recomana menjar qualsevol classe de peix o marisc en ser grans portadors de la vitamina B12, "indispensable pel manteniment d’un sistema nerviós saludable". La dietista també destaca el gran paper que juguen els probiòtics que aporten bacteris beneficioses per a la flora intestinal i el sistema immunitari. Dins la llista de probiòtics s’hi troba el quefir, les kombutxes, olives negres o el xucrut.

I a tot això, cal afegir la hidratació. D’aquí que mantenir-se hidratat bevent aigua durant tota la jornada és molt important i més durant els mesos més càlids. En cas contrari, les conseqüències de la deshidratació pot afectar negativament sobre l’estat d’ànim i la funció cognitiva.

Notícies relacionades